From L-R (Michael Bonomo and Mark Hirons at Interior Design’s 2018 Best of Year awards gala.)

CannonDesign’s work with a confidential office client in collaboration with Alvisi Kirimoto Partners earned Interior Design 2018 Best of Year (BOY) honors for mid-size corporate offices during the official awards ceremony on Friday, Nov. 30. The project earned recognition amidst 2,000+ entries and 586 finalists in Interior Design’s 13th annual BOY awards, a premiere design awards program that honors the most significant work and designers each year. Interior Design has posted a recap of the awards ceremony with numerous photos and a full list of winners. Our Mark Hirons (Design Principal on the award-winning project) and Michael Bonomo were on hand for the event in New York City.

Designed to create a sense of journey and discovery throughout, the private office offers various degrees of inviting, light-filled settings to nurture meaningful relationships across an array of spaces spanning lounges, dining areas, a library, meeting rooms, work environments and a game room. Throughout, the space is filled with the client’s extensive collection of modern and Asian art that proves as critical to the design as any other feature. A 24-foot high, two-story winter garden, with remarkable views, also helps define the space as a multi-dimensional feature to host meetings, events, exhibitions or relaxation.

 

The project was previously profiled as a feature cover story by Architectural Record as part of its annual interiors issue. In that story, Mark Hirons shares, “We had an unusual amount of flexibility with the building, which was just beginning construction. The new tower where the two-story office is located sits along the Chicago River. Inside, the office for one enterprise occupies the full lower floor, nearly 30,000 SF, taking advantage of its 12-foot ceiling height and carving out a piece of the floor above – which houses another of the client’s businesses – to create a large double-height room that has come to be known as the Winter Garden.”

Learn more about the private office project >