A New Standard for Golf and Lifestyle Communities in Asia.

Jack Nicklaus Golf Club of Korea, Songdo, South Korea

The introduction of a Jack Nicklaus designed 18-hole championship golf course and its surrounding golf community in Songdo, South Korea created an opportunity to set a new standard for golf and lifestyle communities across Asia. At the centerpiece of Korea’s first golf community is a 50,000 sf clubhouse designed to reveal itself over time. As sunlight passes through certain openings at different times of day, community members are greeted by freshly revealed details and vistas.

Design Inspired by Environment
Taking cues from Asian architecture and feng shui, the clubhouse creates visual connections with the surrounding natural environment. Key design features like undulating roofs that echo rolling greens strengthen this connection to the golf course. The clubhouse and the community at large offer striking views of the surrounding nature preserve and nearby sea – creating an elegant, restful atmosphere for visitors.

A Beautiful Solution
The high level of programmatic needs for the clubhouse would have typically resulted in a large, imposing structure. However, the design strategy distributes public and program spaces across several connected yet discrete pavilions. This strategy enables a remarkably elegant facility capable of highly efficient service.

Market: Corporate/Commercial
Services: Architecture, Interiors

Together, we create design solutions to the greatest challenges facing our clients and society.